REFERENDUM: Prostredníctvom prenosnej urny hlasovali v Prešove väzni i pacienti

18.09.2010 Prešov

Prešov 18. septembra (TASR) – Právo vyjadriť svoj názor v referende dnes využilo aj sedem ľudí, ktorí v Ústave na výkon väzby v Prešove čakajú na záverečný verdikt súdu.
Priamo do väznice za nimi prišli členovia okrskovej referendovej komisie (OkRK) s prenosnou urnou.
\"V objekte väznice sme prešli niekoľkými kontrolami, pracovníčka na to určená nás uviedla do miestnosti, ktorá bola pripravená na vykonanie hlasovania. Väzni prichádzali po jednom, pričom sa preukázali dokladmi a hlasovacím preukazom, \" opísala priebeh hlasovania členka OkRK Kvetoslava Slaninková. Dodala, že všetko prebehlo bez problémov.
Členovia komisie dnes boli s prenosnou urnou aj vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove, kde referendum absolvovalo približne 20 pacientov. Rovnako sa zastavili aj vo vojenskom areáli v Lesíku delostrelcov, kde právo hlasovať využil jeden príslušník Ozbrojených síl SR, ktorý má dnes službu.
Predseda OkRK Marián Filip pre TASR uviedol, že referendum v tomto okrsku prebieha pokojne, účasť do 13. hodiny však bola nízka a odhadol ju na menej ako desať percent. V zozname občanov oprávnených hlasovať v tomto okrsku je zapísaných 1440 ľudí.
 

Vyberte región